Chatrum i iPraxis (lærer)

Du har som lærer mulighed for at aktivere et chatrum i dit iPraxis-forløb. Chatrummet tilføjes som en aktivitet i et forløb. Et chatrum er rum, hvor alle deltagere i et forløb kan chatte med hinanden i real-time. Det er således et dynamisk værktøj til kommunikation om dette og hint deltagerne i mellem.

Inden du aktiverer et chatrum i dit forløb, skal du dog overveje følgende:

• Eleverne vil altid kunne få adgang til chatrummet, så længe de er tilmeldt forløbet – også selvom der ikke er oprettet et officielt chat-tidspunkt. Tænk derfor hvordan du vil bruge chatten med dine elever, hvis du selv skal deltage eller du vil styre processen.

Du kan vælge at skjule chatrummet og kun gøre det aktivt, når du ønsker at det skal være aktivt.
  • Du kan vælge at gemme tidligere chats i historikken, så du som lærer har mulighed for at genlæse disse – hvis der måtte opstå behov herfor.

Sådan indstiller du chat

I afsnittet Chatsessioner kan du angive hvornår næste officielle chattidspunkt skal være. Disse tidspunkter vil fremgå af en evt. kalender blok i forløbet så deltagerne kan se tidspunktet. Chatrummet er dog altid åbent.

Du kan også angive om chattidspunktet skal gentages dagligt, ugentligt eller om du manuelt vil angive tidspunkt fra gang til gang.

Herudover kan du angive om tidligere sessioner skal gemmes og hvem der skal kunne se disse.

PRA - SUP - chatrum i praxis 1

Hvis du nøjagtigt ønsker at styre, hvornår eleverne kan anvende chatten , kan du bruge funktionen til at skjule/vise aktiviteten.

Det gør du ved at vælge 'Rediger' ud for aktiviteten og herefter vælge 'Skjul'. Når du ønsker, at aktiviteten skal vises, vælger du 'Rediger' og 'Vis'. Husk at skjule aktiviteten igen, når dette ønskes.

PRA - SUP - chatrum i praxis 2