Gruppeopgave (lærer)

Den letteste måde at lave en gruppeopgave er ved at bruge aktiviteten ’Gruppevalg’. Ved at bruge gruppevalgfunktionen bliver dine opgaver automatisk indstillet korrekt.

Vi anbefaler, at du først opretter opgaveaktiviteterne, før du opretter gruppevalgs-aktiviteten. Det giver et godt arbejdsflow.

Sådan gør du:

1: Gå til et emne i dit undervisningsforløb og opret opgaver derunder, hvor eleverne skal arbejde i grupper og indstil fx opgaverne med en afleveringsfrist og type (online tekst, portfolio eller fil-aflevering).

2: Opret derefter en ny aktivitet af typen ’Gruppevalg’ og giv aktiviteten et sigende navn eksempelvis "Projektgrupper uge 42".

3: Under punktet ’Avancerede indstillinger’ vælges om grupperne skal låses, når alle elever har tilmeldt sig en gruppe.

4: Vælg til sidst opgaverne, hvor eleverne skal arbejde i grupper. (Følg vejledningen nederst, hvis du vil bruge grupperne i andre opgaver).

Tip: Vil du styre gruppedannelsen, så kan du skjule aktiviteten for eleverne.

Se hvordan her