Gruppevalg (simpel) (lærer)

Hvis du gerne vil lade elever selv danne grupper til eksempelvis en afleveringsopgave, kan du bruge funktionen "Gruppevalg (simpel). Vi anbefaler at du opretter aktiviteterne, hvori grupperne skal bruges, før du opretter gruppevalgs aktiviteten. Du kan derefter nemt, når du tilføjer gruppevalgs aktiviteten, vælge hvilke aktiviteter grupperne skal bruges i.

Sådan gør du:

1: Opret de aktiviteter, hvori eleverne skal arbejde i grupper.

2: Opret en ny aktivitet af typen "Gruppevalg" simpel og giv aktiviteten et sigende navn eksempelvis "Projektgrupper uge 42".

3: Under avancerede indstillinger, vælges om grupperne skal låses, når alle elever har valgt gruppe.

4: Vælg de aktiviteter grupperne skal bruges i.

Se hvordan her

Sådan gør du, hvis du tilføjer gruppevalgs aktiviteten først:

1. Opret en ny aktivitet af typen "Gruppevalg" simpel og giv aktiviteten et sigende navn eksempelvis "Projektgrupper uge 42".

2. Tilføj en aktivitet, hvor eleverne skal arbejde i grupper - eksempelvis en opgave.

3. Under "Indstillinger for gruppeaflevering" vælger "De studerende aflevere i gruppe"  "Ja" og under gruppering vælger du den gruppering, du lige har oprettet.