Kopier iPraxis-forløb til egen Moodle

Log ind på dit Moodle site og opret et kursus.

Du skal være tildelt lærer-rollen, ellers vil kurset ikke komme frem i oversigten, når du skal vælge hvilket kursus der skal importeres til.

Herefter logger du ind på https://online.praxis.dk med dit UNI-Login eller Praxis login:

Find det kursus du ønsker at kopiere til din egen Moodle.

Når du kører musen henover kurserne, kommer der 2 muligheder – vælg ”Gå til detaljer”

Klik knappen ”Kopier til egen Moodle” og vælg den Moodle du vil kopiere til – har du flere, vil de alle være på listen, hvis du altså har licens til forløbet.

Først vælger du hvilket kursus du ønsker at importere ind i (de kursus du oprettede i starten og tildelte dig selv lærer-rollen) – markering 1.

Hvis du ikke kan finde dit kursus på listen eller der er mange kurser på listen, kan du søge efter dit kursus i søgefeltet – markering 2.

Når du har valgt det kursus der skal importeres ind i, så skal du bare beslutte om du ønsker den skal rydde kurset, inden den importere eller den skal lægge det ind ved siden af.

Hvis du ikke har oprettet nogen aktiviteter i kurset er det sådan set lige meget, hvilken en du vælger, men har du allerede lavet en eller flere aktiviteter, så ønsker du at bruge indstillingen ” Inkluder backupkurset i dette kursus”.

Herefter skal du bare klikke på knappen ”Start ny kursusimport”.

Du vil nu blive ført til status siden, hvor du kan holde øje med, hvor langt kurset er i forbindelse med importen. Kurset vil starte med at have status som afventende. Da vi har en fælles styreenhed for alle kurser der kopieres, er der kø-kultur. Det betyder også at der godt kan gå et stykke tid, før kurset går i gang med at blive kopieret. Hvis et kursus er startet og har fået status som  ”Afvikler” burde selve kopieringen ikke tage mere end 2min – 20min alt efter kursets størrelse – de fleste kurser vil ligge på ca. 2 min.

Her er et eksempel på de forskellige statusser:

Denne status er den, den får, når den bliver tilføjet til køen.

Kurset er nu i gang med at blive kopieret

Kurset er færdigkopieret uden fejl

Kurset kunne ikke kopieres – prøv at importer igen, ellers send en supportsag med screenshot eller kursus der er fejlet.

Vil du gerne arbejde med noget andet imens kurset/kurserne bliver kopieret, kan forlade statusoversigten og arbejde videre, uden det har nogen indflydelse på importen. For at komme tilbage til denne oversigt, kan du gå til et tilfældig kursus og klikke på tandhjulet i højre side (i temaet Boost):

Eller i teamet Clean / gamle temaer: