Gruppeopgave

Den lettest måde at lave en gruppeopgave er ved at bruge aktiviteten "Gruppevalg simpel"  . Ved at bruge gruppevalgfunktionen bliver dine opgave automatisk indstillet korrekt.

Vi anbefaler, at du først opretter opgaveaktiviteterne, før du opretter gruppevalgs-aktiviteten. Det giver et godt arbejdsflow.

Sådan gør du:

1: Gå til et emne i dit undervisningsforløb og opret opgaver derunder, hvor eleverne skal arbejde i grupper og indstil fx opgaverne med en afleveringsfrist og type (online tekst eller fil-aflevering).

2: Opret derefter en ny aktivitet af typen "Gruppevalg simpel" og giv aktiviteten et sigende navn eksempelvis "Projektgrupper uge 42".

3: Under punktet Avancerede indstillinger vælges om grupperne skal låses når alle elever har tilmeldt sig en gruppe.

4: Vælg til sidst opgaverne, hvor eleverne skal arbejde i grupper (Bemærk at du kun kan vælge opgave der ligger i samme emne. Følg vejledningen nederst, hvis du vil bruge grupperne i andre opgaver).

Tip: Vil du styre gruppedannelsen, så kan du skjule aktiviteten for eleverne.

Se hvordan her

Indstil opgave manuelt som gruppeopgave

1. Opret en ny aktivitet af typen "Gruppevalg simpel" og giv aktiviteten et sigende navn eksempelvis "Projektgrupper uge 42".

2. Opret en Opgave-aktivitet.

3. Når du har givet aktiviteten et navn samt foretaget diverse indstillinger for afleveringsfrist og opgavetype, gå videre til menuen "Indstillinger for gruppeaflevering" vælg: "De studerende afleverer i gruppe" -> "Ja" og under "Gruppering af studerende" vælges den nyligt oprettede gruppering dvs "Projektgrupper uge 42". Alle undergrupperinger vil nu have adgang til opgaven i deres respektive grupper.