Hvordan kan eleverne få webBogen læst op?

Du kan få læst teksten i webBøgerne op.

Teksten læses op på dansk, hvis der er tale om en dansk webBog, og på britisk engelsk, hvis der er tale om en engelsk webBog.

Sådan gør du:

1. Åbn webBogen og gå til det afsnit, du vil have læst op.

2. Aktiver oplæsningsfunktionen ved at klikke på ikonet for højtlæsning øverst. Det ser således ud:

PRA - SUP - hvordan kan eleverne få læst webbogen op 1
  3. Herefter åbnes et kontrolpanel for afspilleren øverst på siden. Det ser således ud:
    PRA - SUP - hvordan kan eleverne få læst webbogen op 2
  4. Marker nu den tekst, du ønsker læst op og klik på play-ikonet.

OBS!:
Du kan ændre indstillinger for oplæsningen, fx hastighed og stemme, ved at klikke på tandhjulet i kontrolpanelet for afspilleren. Du kan få yderligere hjælp til funktionen ved at klikke på spørgsmålstegnet.

Bemærk også, at oplæsning desværre ikke fungerer på mobil.

Andre muligheder
webBøger på praxisOnline er webtekst, og derfor kan du også bruge andre programmer, der kan læse webtekst op, fx CD-Ord, ViTal, Adgang for alle m.fl.