Materialetypen: Mappe

Du kan tilføje forskellige materialer i iPraxis, fx en mappe, som kan indeholde mapper og filer. Ved hjælp af mappen kan du strukturere flere filer, så eleverne nemt kan overskue og finde dem.

OBS: Denne mappe kan ikke bruges som afleveringsmappe til eleverne. Her skal du bruge aktivitetstypen Opgave - se mere her

Sørg for at være i rediger-mode. Følg denne vejledning:

1. Klik på 'Tilføj materiale eller aktivitet' i bunden af den sektion, hvor mappen skal være.

2. Herefter får du nedenstående menu, hvor du vælger materialet 'Mappe'. Bemærk, at du herefter i højre side af skærmen kan læse om materialet 'Mappe'. Klik på 'Tilføj'.

3. På næste side noterer du mappens navn, og du kan evt. beskrive mappens indhold. Beskrivelsen vises under mappens navn på forsiden, hvis du sætter flueben i 'Vis beskrivelse på rummets forside'.

4. Klik på 'papiret med plusset' for at hente filen på din pc, som skal tilføjes til mappen (du kan også klikke på den store blå pil). Bemærk at du kan tilføje undermapper til mappen ved at klikke på ikonet til højre for 'papiret med plusset'.

5. Klik på 'vælg fil'. Find filen og upload til iPraxis.

Vil du gerne tilføje mere end én fil til mappen gentages punkt 4 og 5.

6. Du kan nu klikke på 'Gem og returner til kurset', så har du tilføjet materialet 'Mappe' til iPraxis. Men før du gemmer, har du også mulighed for at arbejde med nogle valgfrie indstillinger for mappen. De vigtigste ser du neden for.

valgfrie indstillinger

• Indhold: Vælg, hvordan mappens indhold skal vises i iPraxis
  • Aktivitetsfuldførelse: Vælg, hvad der skal udløse markering i statusbaren (artiklen viser også hvordan, du sikrer, at statusbaren ‘overvåger’ indholdselementet)