Wiki i iPraxis (lærer)

Du kan tilføje forskellige aktiviteter i iPraxis, fx en wiki.

En wiki er en webside, hvor mennesker i fællesskab kan organisere og dele indhold. Med en wiki kan dine elever fx samarbejde om at skabe et opslagsværk, som rummer tekst, lyd, billeder og video.

Du kan også vælge at give hver elev en personlig wiki, som kun kan ses af den enkelte elev og læreren. Her kan wikien bruges som logbog.

Følg denne vejledning for at tilføje aktiviteten 'en wiki'.

Sørg for at være i rediger-mode.

1. Klik på 'Tilføj materiale eller aktivitet' i bunden af den sektion, hvor wikien skal være.

PRA - SUP - wiki i iPraxis 1

2. Herefter får du nedenstående menu, hvor du vælger aktiviteten 'Wiki'. Bemærk, at du i højre side af skærmen kan læse om aktiviteten 'Wiki'. Klik på 'Tilføj'.

PRA - SUP - wiki i iPraxis 2

3. På næste side noterer du wikiens navn, og du kan evt. beskrive wikien. Beskrivelsen vises under wikiens navn på forsiden, hvis du sætter flueben i 'Vis beskrivelse på rummets forside'. Vælg til sidst wiki-type og navn på den første side i wikien.

4. Du kan nu klikke på 'Gem og returner til kurset', så har du tilføjet aktiviteten 'Wiki' til iPraxis. Men før du gemmer, har du også mulighed for at arbejde med nogle valgfrie indstillinger for wikien. De vigtigste ser du neden for.

Valgfrie indstillinger

• Aktivitetsfuldførelse: Vælg, hvad der skal udløse markering i statusbaren og hvordan, du sikrer, at statusbaren ‘overvåger’ indholdselementet

Bemærk at du flere steder kan klikke på et lille spørgsmålstegn i en boks og få information.

Når du har valgt de ønskede indstillinger, klikker du på 'Gem og returner til kurset'.