Hvordan virker Praxis aktivitetsgruppering?

Denne aktivitet gør det let for læreren at oprette grupper i undervisningen. Læreren kan vælge enten at oprette hovedgruppen for gruppearbejdet og derefter lade eleverne selv oprette undergrupperinger, eller hun kan vælge selv at styre gruppedannelserne. Uanset hvilken måde grupperne oprettes på, kan læreren endvidere indstille om eleverne må skifte gruppe ved at melde sig ud af en eksisterende gruppe og ind i en anden.

Opret en hovedgruppe til gruppevalg for elever

1. Klik på ’Tilføj aktivitet’og vælg ’Gruppevalg’.
  2. Giv hovedgruppen et navn (fx: Gruppearbejde uge 42)
  3. Vælg om du vil låse muligheden for at eleverne kan melde sig ud af gruppen igen ved at indstille ’Lås gruppering’under ’Avancerede indstillinger’.
  4. Ønsker du at tilføje opgaveafleveringer (aktiviteten ’Opgave’) til gruppearbejdet, kan du tilføje disse under ’Opgaver til gruppeaflevering’ (kræver, at du har oprettet opgaveafleveringer først). Når en opgave er valgt til gruppeaflevering, ændres indstillingerne automatisk i opgaven, så en elev kan aflevere og redigere på vegne af sin gruppe.

5. Klik ’Gem og vis

Elevstyret tilmelding
Underviseren behøver ikke gøre andet end at vente på, at eleverne har oprettet eller meldt sig ind i grupper. Den enkelte elev kan enten klikke ’Opret ny gruppe’ eller klikke på ’Tilmeld mig’. Eleven kan framelde sig gruppen, medmindre underviseren har låst denne mulighed (Læs ovenfor).

Lærerstyret tilmelding
Når læreren har oprettet gruppevalg, kan hun oprette grupper og tilføje eleverne til disse efter 2 metoder.

Metode 1 – aktivt lærervalg
1. Opret ny gruppe
2. Vælg gruppen nederst til venstre i aktiviteten
3. Marker elever og klik ’Tilføj’.
4. Gentag med en ny gruppe og tilføj elever.

Metode 2 - tilfældig
Det er også muligt at tilføje eleverne tilfældigt i grupper ved at oprette det antal grupper, der ønskes.

1. Marker enten alle elever eller udvalgte elever
2. Klik på ’Tilføj elever tilfældigt’

PRA - SUP - aktivitetsgruppering 1