Kopier og del et iPraxis forløb med elever eller lærer

Sådan laver du en kopi af et iPraxis forløb, så du kan dele det med dine elever og kollegaer.

For at bruge et iPraxis-forløb i din undervisning, skal du først kopiere det. Når du har kopieret forløbet, kan du tilpasse indholdet og dele forløbet med dine elever og kollegaer.

iPraxis-forløb findes i to udgaver: iPraxis-skabelon udgivet af Praxis  og dine egne (eller kollegaers) kopierede forløb. Skabelonerne har et orange badge  iPraxis og kopierne (jeres egne forløb) har et blåt badge iPraxis

Når du vil kopiere et forløb, skal du klikke på info-ikonet på forløbet information 1

På siden med detaljer om forløbet kan du vælge "Opret kopi af forløbet", som guider dig igennem processen.

TIP: Det er en god ide at navngive forløbet, så du kan finde det igen. Giv det eksempelvis et holdnavn eller klassebetegnelse. Du kan også ændre forsidebilledet, så det bliver genkendeligt for dig og dine elever. Du behøver ikke have et billede klar på forhånd. PraxisOnline har en indbygget billedbank, du kan vælge billeder fra.

Det kan tage lidt tid før forløbet er kopieret, hvis det drejer sig om større forløb, men du kan altid holde øje med dine notifikationer på praxisOnline, hvor du vil få besked, når dit forløb er kopieret og klar til brug.

Du kan også kopiere/klone et forløb, som du allerede før har kopieret. Det er nemlig sådan, at vores iPraxis forløb er redigerbare hvis du er lærer. Du kan derfor gøre forløbene til dine egne og derefter klone dem, for at bruge dem til flere hold.

Kopier og del forløb

1. Find først frem til det iPraxis-forløb du ønsker at kopiere, eventuelt ved at søge forløbet frem under "søg" funktionen.

2. klik dig ind på forløbet

3. Vælg "kopier forløb"

kopier ipraxis forløb

4. Giv forløbet et nyt navn, så du nemt kan finde frem til det igen.

5. Vælg eventuelt et nyt og genkendeligt billede.

6. Afvent at dit forløb er kopieret - du vil få besked herom, via dine notifikationer

7. Når forløbet er klart til brug, kan du finde det under "mine materialer".

Del forløbet

1. find frem til forløbet under "mine materialer" eller ved at bruge søgefunktionen.

2. Klik dig ind på materialet

3. Send aktiveringskoderne til dem du ønsker skal kunne tilgå forløbet

4. Aktivering af koden forgår således