Materialetypen: Bog

Du kan tilføje forskellige materialer i iPraxis, fx en bog. Bemærk at man først tilføjer materialet 'Bog' til iPraxisforløbet, hvorefter man klikker sig ind i bogen og tilføjer bogens indhold. Begge dele behandles i denne artikel.

OBS: denne materialetype egner sig ikke til, at elever skal kunne opdatere/redigere siderne i bogen.

Sørg for at være i rediger-mode. Følg denne vejledning:

1. Klik på 'Tilføj materiale eller aktivitet' i bunden af den sektion, hvor bogen skal være.

PRA - SUP - materialetypen bog 1

2. Herefter får du nedenstående menu, hvor du vælger materialet 'Bog'. Bemærk, at du i højre side af skærmen kan læse om materialet 'Bog'. Klik på 'Tilføj'.

PRA - SUP - materialetypen bog 2

3. På næste side noterer du bogens navn, og du kan evt. beskrive bogen. Beskrivelsen vises under bogens navn på forsiden, hvis du sætter flueben i 'Vis beskrivelse på rummets forside'.

4. Du kan nu klikke på 'Gem og returner til kurset', så har du tilføjet materialet 'Bog' til iPraxis. Men før du gemmer, har du også mulighed for at arbejde med nogle valgfrie indstillinger for bogen. De vigtigste ser du neden for.

Valgfrie indstillinger:

• Udseende: Vælg, hvordan bogens indhold skal vises i iPraxis.
  • Aktivitetsfuldførelse: Vælg, hvad der skal udløse markering i statusbaren (artiklen viser også hvordan, du sikrer, at statusbaren ‘overvåger’ indholdselementet).

Bemærk at du flere steder kan klikke på et lille spørgsmålstegn i en boks og få information.

Når du har valgt de ønskede indstillinger, klikker du på 'Gem og returner til kurset'.

Tilføj og rediger bogens indhold

Nu skal du tilføje dit indhold til bogen. Følg denne vejledning:

1. Klik på materialet 'bog' i den sektion, hvor du netop har tilføjet bogen.

PRA - SUP - materialetypen bog 3

2. På næste side noterer du første kapitels navn og indhold. Klik 'Gem'

3. Herefter kommer du til din nyoprettede bog, hvor du kan navigere rundt mellem bogens indhold ved hjælp af ikonerne, som er vist til højre på billedet herunder.

PRA - SUP - materialetypen bog 4

4. Herudover kan du

• flytte kapitlerne rundt i bogen
  • redigere kapitlernes indhold
  • slette kapitlerne
  • skjule kapitlerne
  • tilføje flere kapitler eller underkapitler

ved hjælp af ikonerne, som er vist til venstre på billedet herunder.

PRA - SUP - materialetypen bog 5

Nu kan redigere materialet 'Bog'.