Opret gruppeopgave i iPraxis (lærer)

Du kan oprette gruppeopgaver i iPraxisforløbene. Det gør du ved at tilføje aktiviteten 'Opgave' og herefter indstille opgaven til at være en gruppeopgave.

Vær opmærksom på, at du først skal oprette grupper og inddele eleverne i grupperne. Det kan du gøre ved hjælp af denne vejledning

Bemærk, at den gruppeinddeling, du vælger, vil gælde alle de opgaver, der oprettes som gruppeopgaver i iPraxisforløbet. Har du behov for at lave andre grupperinger, kan du benytte funktionen 'Grupperinger'.

Opret gruppeopgave

Sørg for at være i rediger mode. Følg denne vejledningen:

1. Klik på 'Tilføj materiale eller aktivitet' i bunden af den sektion, hvor gruppeopgaven skal være.

PRA - SUP - opret gruppeopgave 1

2. Herefter får du nedenstående menu, hvor du vælger aktiviteten 'Opgave'. Bemærk, at du i højre side af skærmen kan læse om aktiviteten 'Opgave'. Klik på 'Tilføj'.

PRA - SUP - opret gruppeopgave 2

3. Noter opgavens navn og en opgavebeskrivelse. Du kan evt. få opgavebeskrivelsen vist under opgavens navn på forsiden, hvis du sætter flueben i 'Vis beskrivelse på rummets forside'.

4. Under 'Indstillinger for gruppeaflevering' vælges 'Ja' til, at eleverne afleverer i grupper.

PRA - SUP - opret gruppeopgave 3
5. Du kan nu klikke på 'Gem og returner til kurset', så har du tilføjet en gruppeopgave til iPraxis. Men før du gemmer, har du også mulighed for at arbejde med nogle flere valgfrie indstillinger for opgaven. De vigtigste ser du neden for.

Valgfrie indstillinger

• Tilgængelighed: Vælg, afleveringsdato for opgaven
  • Afleveringstype: Vælg, hvordan opgaven skal afleveres
  • Feedback typer: Vælg, hvordan du vil give eleven feedback
  • Afleveringsindstillinger: Vælg, hvordan eleverne afleverer opgaven
  • Meddelser: Vælg, om du vil have besked, når en opgave er afleveret
  • Karakter: Vælg, hvordan eleverne skal bedømmes
  • Aktivitetsfuldførelse: Vælg, hvad der skal udløse markering i statusbaren (artiklen viser også hvordan, du sikrer, at statusbaren ‘overvåger’ indholdselementet)

Bemærk at du flere steder kan klikke på et lille spørgsmålstegn i en boks og få information.

Når du har valgt de ønskede indstillinger, klikker du på 'Gem og returner til kurset'.

Se iøvrigt følgende hjælpeartikler for yderligere information:

Ret opgaver

Feedback og karakterer