Skift af banner- og baggrundsbillede i iPraxis (lærer)

I de fleste iPraxisforløb er der mulighed for at indsætte nyt banner- og baggrundsbillede. Det gælder både i iPraxisforløb med indhold, hvor der allerede er både banner- og baggrundsbillede, og i et helt tomt iPraxisforløb, hvor der hverken er banner- eller baggrundsbillede.

Vær opmærksom på, at skift af banner- og baggrundsbillede på dit forløb kræver at de billeder du ønsker at bruge svarer til de dimensioner som er angivet nedenfor. Hvis du ikke har dette anbefaler vi, at du fjerner banner- og baggrundsbillede, hvis billederne ikke længere passer til dit forløb (se 'Fjern banner- og baggrundsbillede på gamle forløb' neden for). 

Krav til billedstørrelser:
Den optimale størrelse for et baggrundsbillede er: 1920 x 920 pixels
Den optimale størrelse for et bannerbillede er: 1904 x 316 pixels

Vi anbefaler en filstørrelse på maks 250KB. Større billeder kan have markant indflydelse på indlæsningstiden.

Du kan hurtigt se, om du har mulighed for at skifte banner- og baggrundsbillede. Det har du, hvis blokken 'Rediger rumlayout' er til stede i dit kopierede iPraxisforløb, typisk i venstre side. Den ser således ud:


PRA - SUP - Skift af banner 1

Når du klikker på 'Rediger rumlayout', får du mulighed for at uploade nye billeder (husk, at du skal være i rediger mode). Billederne skal være i et format og en størrelse, som passer til de anvisninger, der fremgår under redigeringen. 

Ligeledes får du mulighed for at slette topbanner og baggrundsbillede under punktet Uploadede billeder.

Fjern banner- og baggrundsbillede i forløb uden 'Rediger rumlayout'
Du fjerner banner- og baggrundsbillede i forløb uden blokken 'Rediger rumlayout' ved at klikke på pilen i banneret og vælge 'Skjul blokken' (husk at du skal være i rediger mode).

PRA - SUP - Skift af banner 2

 

Ændre bannertitel og undertitel
Når du har indsat et nyt bannerbillede får du mulighed for at give bannerbilledet en titel og undertitel hvis du ønsker dette. Disse muligheder ses under punktet Banner.