1. Praxis vidensbank
  2. iPraxis
  3. Quizspørgsmål og spørgsmålsbank

Spørgsmålsbank – eksempel på Millionær quiz i iPraxis (lærer)

Du kan arbejde struktureret med spørgsmål og opgaver, som kan indgå i quizzer og spil, fx Millionær. Det gør du via 'Spørgsmålsbanken', som rummer de quiz-spørgsmål, der er oprettet i forløbet. Du kan oprette kategorier i 'Spørgsmålsbanken', og på den måde ordne spørgsmål, der logisk hænger sammen.

Hvis du vil lave en millionær-quiz, så gør du som følger (husk at være i rediger-mode):

1. Vælg Spørgsmålsbank i blokken 'Indstilling'
  2. Klik på 'Kategorier'
  3. Opret en kategori, fx Millionær (læs evt mere om at oprette kategorier her).
  4. Klik på Spørgsmål i blokken 'Indstilling' og vælg dernæst den kategori, du lige har oprettet.
  5. Opret mindst 15 spørgsmål af typen multiple choice med 4 svarmuligheder til hver. Klik på 'Opret nyt spørgsmål'.

Når du er færdig, går du til den sektion, hvor din 'Millionær quiz' skal være. Klik på 'Indsæt aktivitet eller materiale'. Vælg Millionær og indstil den til at pege på den kategori, du lige har lavet. Så genereres quizzen automatisk.