Rediger indhold i iPraxis (lærer)

Du skal først kopiere det masterforløb, som du vil redigere. Du kan ikke få lov til at redigere, før du har lavet en kopi!

Du kan læse mere om at kopiere forløb her.

Du kan også se en film om at redigere iPraxisforløb her. Filmen varer ca 6 1/2 minut.

Rediger forløb

Når du har kopieret det forløb, som du vil redigere, klikker du på 'Gå til forløb'.

Indholdselementerne i forløbet er struktureret i sektioner (de store felter i midten af skærmen). Hvert sektion vil typisk omhandle et emne eller et tema.

Når forløbet er i redigeringsmode, bliver indholdselementerne aktive, og du kan flytte dem, bytte om på rækkefølgen, slette dem eller tilføje nye, indsætte opgaver m.m.

Klik på knappen ”Rediger” øverst til højre (knappen kan sidde et andet sted - alt efter hvilken skærm du sidder ved). Bemærk, at indholdselementerne bliver aktive.

Nu kan du:

Skjule en hel sektion ved at klikke på øjet øverst til højre i sektionen.

Fjerne og ændre introduktionen i en sektion ved at klikke på tandhjulet under teksten.

PRA - SUP - rediger indhold 1

Skjule et indholdselement ved at klikke på ”Rediger” og vælg ”Skjul”.

Redigere et element ved at klikke på ”Rediger” og vælg ”Indstillinger”.

PRA - SUP - rediger indhold 2

Indsætte egne elementer ved at klikke på ”Tilføj materiale eller aktivitet”.  Her får du en række muligheder for at lægge filer ind og oprette forskellige former for indhold.

PRA - SUP - rediger indhold 3

Hvis du har behov for yderligere hjælp, kan du kontakte en superbruger på din skole.